Vlamtosti

In menig kantine verkopen ze hem: de Vlamtosti. De Vlamtosti is een tosti met een vulling van pittig gehakt. Vandaag laat ik aan jullie mijn versie van de Vlamtosti zien.

Deze Vlamtosti vraagt iets meer werk dan de originele want de originele hoef je natuurlijk alleen maar in het tosti ijzer te stoppen. Omdat ik vind dat er op een goede tosti (bijna) altijd kaas moet zitten besloot ik dat nu ook te doen. En dat bleek een goede combinatie. Ik vond deze vlamtosti zonder saus al heerlijk maar mocht je het nog wat pittiger willen maken dan kun je hem serveren met chilisaus.

Ingrediënten voor 2 Vlamtosti’s

4 witte casino boterhammen

100 gram half om half gehakt

1 theelepel sambal

2 plakken kaas

Bereiding

Verwarm je tosti ijzer.

Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de sambal toe en bak even kort mee.

Beleg een boterham met een plak kaas. Verdeel hier wat van het gehakt over en leg de andere boterham erop.

Leg de tosti in je tosti ijzer en bak totdat de kaas gesmolten is en je bruine grillstrepen op je tosti ziet.

Related posts:

Tosti Zondag: Tonijn Tosti
Tosti Zondag: Tosti Bacon & Cheddarkaas
Tosti Zondag: Tosti Abrikozenjam en Brie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *