Appelcrumble

Het is volop herfst dus tijd voor gerechtjes met warme, rijke smaken. Deze appel-notencrumble is een echt najaar nagerecht. Heerlijk om zo op de te eten of met een bolletje vanille-ijs.

Eigenlijk ben ik niet echt een toetjes mens. Begrijp me niet verkeerd: nagerechten in een restaurant vind ik heerlijk en dan vooral een goede chocolademousse of tiramisu. Thuis eet ik bijna nooit een toetje. Vroeger kregen we na het eten altijd een bakje vla of yoghurt maar nu ik zelf kook pak ik het bijna nooit meer. Toch stond deze appel-notencrumble al een tijdje op mijn lijstje om te maken. De combinatie van de warme appel met de krokante kruimel laag is heerlijk. Niet echt een toetje voor doordeweeks maar in het weekend als je wat meer tijd hebt om te koken dan raad ik je aan deze overheerlijke crumble eens te maken!

Ingrediënten voor 2 personen

1 appel

Handje walnoten

1 theelepel kaneel

1 theelepel suiker

Voor de crumble:

50 gram koude roomboter

70 gram bloem

30 gram suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet twee ovenschaaltjes in met een beetje boter of olie.

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel.

Hak de noten grof en meng deze met de appel. Verdeel het appelmengsel over de ovenschaaltjes.

Meng de bloem met de boter en suiker en kneed dit tot een kruimelig deeg. Verdeel de deegkruimels over de appel in de ovenschaaltjes.

Bak de appel-notencrumble 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de kruimel laag goudbruin is dan is de appel-notencrumble klaar.

Appelcrumble 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *