Wrap Gerookte Kip

Lunchen met bruine boterhammen met kaas is natuurlijk heerlijk maar soms wil je wel eens iets anders. Ik eet graag wraps als lunch omdat ze zo veelzijdig zijn. Vandaag laat ik jullie een variant met gerookte kip zien.

Als ik ergens ga lunchen en er staan wraps op de kaart dan kies ik die vaak. Je ziet vaak de variant met gerookte zalm, wat natuurlijk een goede combinatie is. Ik besloot eens gerookte kip te gebruiken. De rokerige smaak van de kip past perfect bij de frisse smaak van de appel en komkommer. Verder gebruikte ik veldsla, maar je kunt elke sla gebruiken die je lekker vind. Besmeer de wrap met een kerriesausje en je smakelijke lunch is klaar.

Ingrediënten voor 1 wrap

50 gram gerookte kip

25 gram komkommer

½ Appel, ik gebruikte jonagold

Handje veldsla

1 tortillawrap

Voor de kerriesaus:

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel curry

1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

Snijd de gerookte kip in reepjes en de komkommer in plakjes. Ik gebruik de komkommer met schil. Schil de appel en snijd de helft in blokjes. De andere helft kun je zo opeten of bewaren voor later. Doe dit in een grote bak en meng door elkaar.

Meng voor de kerriesaus de mayonaise, curry en kerriepoeder door elkaar.

Besmeer een kant van de tortillawrap met de kerriesaus en verdeel daar de veldsla over. Verdeel hierover het gerookte kip mengsel. Rol de wrap voorzichtig op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *