Franse Tosti

Aan al het goede komt een einde, zo ook aan Tosti Zondag. Maar we gaan eruit met een knaller van een tosti: de Franse Tosti.

Misschien denk je dat ik na al die weken de tosti beu ben, nou niets is minder waar. Ik denk dat ik door Tosti Zondag de tosti alleen nog maar meer waardeer. Ik vind nog steeds de zondag de beste dag voor een tosti, hoewel ik de meeste tosti’s op vrijdag of zaterdag maakte zodat ze op zondag op de site konden komen. Ik moet zeggen dat er geen tosti bij zat die niet lekker was en ik ze allemaal met smaak heb opgegeten. Natuurlijk heb ik zo mijn favorieten maar daar kom ik later nog eens op terug. Omdat de feestdagen voor de deur staan ga ik vanaf volgende week verder met Sinterklaas en kerst recepten dus daarvoor moet de tosti het veld ruimen. En na al die verschillende tosti’s kan dat ook wel.

Maar zoals ik al zei gaan we eruit met een knaller van een tosti! Voor mijn verjaardag gaf ik mezelf het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning van Ohmyfoodness. Een boek vol schaamteloos lekkere recepten die absoluut niet healthy zijn. Precies iets voor mij dus. Later vertel ik jullie meer over dit boek maar er staan ook 5 tosti recepten in dit boek. Zo ook deze Franse tosti, of in het boek de Frenchie genoemd. Een tosti met brie (my favorite!) en gekarameliseerde uien. Een tosti waar je de tijd voor moet nemen want om de uien te karamelliseren heb je toch bijna een uurtje nodig. Maar het resultaat is dan ook fenomenaal! Daarmee sluit ik dan ook Tosti Zondag af!

Ingrediënten voor 1 tosti

2 witte casinoboterhammen

Brie

1 ui

1 theelepel tijm

Roomboter

Bereiding

Begin met het karamelliseren van de ui. Snijd de ui in halve ringen. Smelt wat boter in de pan en doe daarbij de uien. Laat de uien op laag vuur zachtjes glazig worden en vervolgens lichtbruin. Blijf roeren in de pan want de ui mag niet aanbakken. Dit duurt ongeveer een uur. De ui zal in volume halveren. Voeg halverwege de tijm toe en bak mee. Wil je meer weten over het karamelliseren van uien kijk dan hier.

Als de ui gekarameliseerd is kun je de tosti gaan afmaken.

Besmeer 1 kant van beide boterhammen met roomboter. Beleg 1 van de boterhammen aan de onbesmeerde kant met brie. Verdeel de uien over de brie. Vervolgens leg je hierop de andere boterham met de besmeerde kant naar buiten.

Bak de tosti in een koekenpan zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin. De tosti is klaar als de buitenkant goudbruin ziet en de brie gesmolten is.

Bron: Guilty Pleasures – Sabine Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *