Choco Kruidnootcake

Van alle Sinterklaas lekkernijen zijn chocolade pepernoten toch wel mijn favoriet. En dan vooral de pure. Die zitten helaas altijd het minste in de zak. Ik maakte deze heerlijke Chocolade Pepernotencake met alleen pure chocolade pepernoten.

Op Facebook werd massaal gevraagd om aparte zakjes met witte chocolade pepernoten dus zullen vele van jullie misschien kiezen voor een cake met deze pepernoten. Dat is natuurlijk ook erg lekker. Of gebruik alle drie de smaken door elkaar. Eigenlijk kun je alle soorten pepernoten gebruiken die je lekker vind. Ik vond de cake na een dag eigenlijk nog lekkerder. Dan zijn de pepernoten wat zachter geworden en is de cake nog smaakvoller.

Ingrediënten

200 gram bloem

200 gram suiker

200 gram zachte roomboter

4 eieren

1 zakje vanillesuiker

100 gram chocolade pepernoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Klop de boter, suiker en vanillesuiker met een handmixer tot een luchtig mengsel.

Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Roer de bloem met een spatel voorzichtig door het beslag. Voeg op het laatst de chocolade pepernoten toe. Bewaar er een aantal voor de garnering aan de bovenkant van de cake.

Giet het beslag in het cakeblik. Duw de overgebleven pepernoten in de bovenkant van het beslag.

Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Om te controleren of de cake gaar is prik je met een sateprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Related posts:

Zoete Zondag: Kersenflappen met Slagroom
Appelflappen
Dubbele Oreo Pindakaas Cupcakes

1 comment on “Sinterklaas: Chocolade Pepernotencake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *