Pepernoottruffels 2

Een tijdje geleden maakte ik heerlijke Bastogne Truffels. Ik besloot voor de Sinterklaas truffels te maken met een vulling van pepernoot. En geloof mij: deze zijn ook heerlijk!

Ik maakte deze truffels met maar 3 ingrediënten! Heb je wat meer tijd en zin om wat meer werk te doen kun je natuurlijk eerst zelf je eigen pepernoten bakken. Een leuk werkje vind ik. Het recept voor zelfgemaakte pepernoten kun je hier vinden. De werkwijze voor deze truffels is hetzelfde als bij de Bastogne Truffels. Ik koos voor pure chocolade voor deze truffels maar je kunt elke chocolade gebruiken die je lekker vind. Ook erg lekker met witte chocolade!

Ingrediënten voor ongeveer 16 truffels

260 gram pepernoten

100 gram MonChou

350 gram pure chocolade

Bereiding

Verkruimel de pepernoten in een keukenmachine. Heb je die niet dan kun je de pepernoten in een afsluitbare zak doen, met een deegroller op de zak slaan tot de pepernoten verkruimeld zijn.

Kneed de MonChou door de pepernootkruimels en vorm een bal. Houdt wat van de kruimels om de truffels later mee te garneren. Maak ongeveer 16 balletjes van het deeg. Leg de truffels op een bord en zet deze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.

Bekleed een plank of bord met bakpapier. Haal de truffels uit de koelkast en haal deze een voor een door de chocolade. Laat de overtollige chocolade van de truffels aflopen. Strooi wat van de pepernootkruimels over de truffels.

Leg de truffels op de plank en zet in de koelkast. Laat de truffels minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

2 comments on “Sinterklaas: Pepernoot Truffels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *