Pepernootrotsjes

Wil je tijdens Sinterklaasavond iets lekkers op tafel zetten maar heb je geen tijd om uren in de keuken te staan dan is dit recept ideaal. Met maar 2 ingrediënten en 5 minuutjes van je tijd maak je deze Pepernoot Rotsjes.

Ben je gek op chocolade pepernoten dan is dit recept echt iets voor jou. Eigenlijk kun je dit wel XXL chocolade pepernoten noemen. Gebruik je favoriete chocolade smaak of maak alle smaken. Ik had toevallig nog een restje witte en pure chocolade in huis. Ook na Sinterklaas kun je dit recept gebruiken om de laatste restjes pepernoot en chocoladeletter op te maken. Als je tenminste nog iets over hebt!

Ingrediënten

150 gram chocolade naar keuze

100 gram pepernoten

Bereiding

Leg een vel bakpapier op een groot bord.

Smelt de chocolade au-bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is roer je de pepernoten door de chocolade. Schep met een lepel een aantal met chocolade omhulde pepernoten op het bord. Ik maakte rotsjes met 3 of 4 pepernoten.

Zet het bord met de rotsjes minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

1 comment on “Sinterklaas: Pepernoot Rotsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *