Rode Kip

De eerste keer dat ik deze Rode Kip at was bij de tante van Ton. Omdat ik het zo lekker vond wilde ik het zelf ook een keer maken. Ik ging aan de slag met de ingrediënten die ik had onthouden en ik moet zeggen dat mijn versie aardig in de buurt komt bij die van haar.

Eigenlijk is het maken van deze Rode Kip heel makkelijk. Je hebt alleen wel wat tijd nodig omdat het lang moet pruttelen. Hoe langer hoe beter. Laatst kocht ik (eindelijk!) een braadpan van LeCreuset en maakte meteen deze Rode Kip. Mocht je LeCreuset niet kennen: dat zijn de beste braadpannen die er zijn. Het kost een godsvermogen maar dan heb je ook wat. Ik kon dan ook niet wachten om hem te gaan gebruiken. En zie hier het resultaat. Wij eten deze Rode Kip meestal met wat rijst en sperziebonen maar deze kip is ook een erg lekker borrelhapje.

Ingrediënten voor 4 personen

8 drumsticks

500 milliliter tomatenketchup

2 eetlepels azijn

2 eetlepels worcestersaus

1 eetlepel sambal

1 theelepel knoflookpoeder

1 grote ui

Bereiding

Bak de drumsticks rondom aan in een braadpan in wat boter of olie.

Snijd de ui in halve ringen en voeg deze bij de drumsticks in de braadpan.

Meng de tomatenketchup met de azijn, worcestersaus, sambal en knoflookpoeder. Giet dit bij de drumsticks. Breng dit aan de kook.

Laat de rode kip minstens 2 uur op laag vuur pruttelen. Roer af en toe door de pan om aanbakken te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *