Zalmtartaar

Een goed kerstdiner begint natuurlijk met een mooi voorgerecht. Omdat het diner vaak uit veel gangen bestaat en de kost wat zwaarder is kies ik ervoor om met een licht voorgerecht te beginnen. Deze tartaar van gerookte zalm is een licht en fris voorgerecht. Zo weet je zeker dat je nog genoeg plek hebt voor alle andere lekkere gerechten die nog zullen volgen.

Toen ik de kerstrecepten ging bedenken stond tartaar van zalm meteen op mijn lijstje. Bij leukerecepten zag ik de combinatie met komkommer voorbij komen en dat sprak me meteen aan. Ik gebruik alleen gerookte zalm voor deze tartaar omdat ik dat zelf erg lekker vind. Je kunt ook verse zalm of een combinatie van beide nemen. De voorbereidingen voor dit voorgerecht kun je van te voren doen. Het enige wat je moet doen voor het serveren is het bord nog opmaken.

Ingrediënten voor 4 personen

400 gram gerookte zalm

1 komkommer

25 gram verse bieslook

50 milliliter olijfolie

2 eetlepels citroensap

Bereiding

Snijd de zalm in snippers en de komkommer in kleine blokjes.

Doe beide in een mengkom en besprenkel met het citroensap. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Hak ongeveer de helft van de bieslook grof. Meng de grof gehakte bieslook met het zalmmengsel.

De andere helft van de bieslook hak je fijn. Zorg dat je wat bieslook apart houdt voor de garnering. Meng de fijngehakte bieslook met de olie en laat even staan.

Doe ¼ van het zalmmengsel in een kookring en druk aan met de bolle kant van een lepel. Haal de ring voorzichtig van de tartaar af.

Besprenkel de tartaar met de bieslookolie en druppel wat op het bord. Garneer met de overgebleven bieslook. Herhaal dit met de andere drie borden.

Zalmtartaar 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *