Stoofpeer Pavlova

Bij een goed kerstdiner mag een heerlijk nagerecht natuurlijk niet ontbreken. Omdat ik jullie wil laten zien dat je voor een lekker kerstdiner niet de hele dag in de keuken hoef te staan deel ik vandaag het recept voor deze Stoofpeer Pavlova.

Mijn oma zei altijd dat je nooit te vol zit voor een toetje, dat glijd er altijd wel tussendoor. En dat geldt zeker voor deze Pavlova. Een nagerecht voor de echte zoetekauw. Het lekkerste is natuurlijk om zelf stoofpeertjes te maken maar ik gebruikte stoofperen uit een potje en die smaakten ook prima. De Pavlova moet even in de oven maar kun je prima een dag van tevoren maken. En terwijl deze in de oven staat kun je voorbereidingen treffen voor de rest van het diner. Mocht je geen fan zijn van stoofperen dan kun je natuurlijk ander fruit gebruiken. Passievrucht is ook erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen

2 eiwitten

125 gram witte basterdsuiker

1 eetlepel maïzena

200 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

1 pot stoofperen op siroop

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150˚C. Teken op een vel bakpapier 4 cirkels met een diameter van ongeveer 8 centimeter. Leg het bakpapier op een bakplaat.

Klop de eiwitten met de basterdsuiker stijf. Als er stijve pieken ontstaan is het eiwitschuim goed. Klop hier rustig de maïzena door.

Verdeel het eiwitschuim over de cirkels op de bakplaat. Bak het schuim 35 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nu de oven uit en laat het schuim 40 minuten in de dichte oven. Haal het schuim daarna uit de oven en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom en leg hier een aantal stoofperen op. Gebruik wat sap van de stoofperen uit de pot om het bord te versieren en giet wat over de Pavlova.

1 comment on “Kerstrecept: Stoofpeer Pavlova”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *