Oeuf en Cocotte

Bij een voorgerecht voor het kerstmenu zul je misschien niet meteen aan ei denken maar deze Oeuf en Cocotte is zeker de moeite waard.

Toen wij afgelopen voorjaar in Frankrijk op vakantie waren bestelde Ton dit als voorgerecht. Eerlijk gezegd wisten we beide niet echt wat we moesten verwachten bij dit voorgerechtje maar Ton vond het heerlijk. Hij vroeg me meteen of ik dit ook eens thuis wilde maken. Zelf heb ik het toen niet geproefd maar aangezien ik gek ben op ei moest ik het ook wel lekker vinden.

Ik ging op onderzoek uit op internet en kwam erachter dat het eigenlijk niet meer is dan een ei in een cocotte (ovenschaaltje) zoals de naam al zegt. Dit voorgerechtje is ideaal voor de kerstdagen omdat je met weinig werk en ingrediënten een lekker gerechtje op tafel kunt zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren

4 eetlepels crème fraîche

4 takjes basilicum

Zout en Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet de cocottes in met wat olie of boter. Je kunt ook andere kleine ovenschaaltjes gebruiken.

Schep in elke cocotte een lepel crème fraîche. Bestrooi met wat peper en zout.

Breek voorzichtig een ei boven de cocotte. Zorg dat de eidooier heel blijft.

Snijd de basilicumblaadjes grof en verdeel dit over de cocottes.

Zet de cocottes 12 minuten in de oven.

Related posts:

Portobello met Geitenkaas
Kerstrecept: Kiekeboe Stercake
Merry Christmas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *