Pecan Spruitjes

Als je het kerstmenu gaat samenstellen zul je misschien niet snel voor spruitjes kiezen. Niet iedereen houdt ervan omdat spruitjes soms wat bitter kunnen zijn. Toch zijn deze Zoete Roerbak Spruitjes een heerlijk bijgerecht bij het kerstdiner. Zelfs kinderen zullen de spruitjes zo lekker vinden!

Ik maakte deze spruitjes eigenlijk niet voor bij mijn kerstrecepten. Ik had nog een restje spruitjes over en besloot daar eens mee te experimenteren. Door de spruitjes te roerbakken met wat gembersiroop worden ze wat zoeter. De combinatie met de noten is heerlijk. De bittere smaak die je soms wel eens proeft bij spruitjes is helemaal weg.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram spruitjes

2 eetlepels gembersiroop

50 gram Pecannoten

50 gram walnoten

Bereiding

Verwijder de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel blaadjes die beschadigd zijn.

Kook de spruitjes 5 minuten in water met een snufje zout.

Hak de noten grof.

Verhit wat olie in een wok en bak de spruitjes en noten even kort aan. Voeg na 5 minuten de gembersiroop bij en verwarm dit mee. Bak de noten en spruitjes nog 2 minuten in de siroop.

Pecan Spruitjes 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *