Gegratineerde Champignons

Zoek je nog een last minute bijgerechtje voor de kerst dan zijn deze Gegratineerde Champignons een aanrader. Je maakt ze met maar 3 ingrediënten en zijn in een mum van tijd klaar.

Op de foto ziet het er misschien niet zo smakelijk uit maar deze champignons zijn echt heerlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat als het om champignons en gesmolten kaas gaat ik al gauw blij word en zeker bij de combinatie van de twee. Alles smaakt nou eenmaal lekkerder met gesmolten kaas. Nou ja, bijna alles. Dit gerechtje is zo makkelijk te maken dat ik het jullie niet wilde onthouden. Ideaal tijdens de kerst als je toch niet te lang in de keuken wil staan maar toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram champignons

100 gram geraspte kaas

50 gram kruidenboter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in met boter of olie.

Verwijder het zand van de champignons met een champignonborsteltje of een keukenpapiertje.

Smelt de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de champignons 5 minuten aan.

Verdeel de champignons over de ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over.

Bak de champignons 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Related posts:

Zoete Aardappelfrites
Geroosterde Pompoenpitten
Kerst: Camembert uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *