empanadas

Ben je nog op zoek naar een hapje voor oudejaarsavond? Zoek dan niet verder want met deze Empanadas ga je knallend het jaar uit!

Empanadas zijn eigenlijk niets meer dan deegflapjes met vulling. Ik maakte deze empanadas met pittige gehaktvulling tweede kerstdag als hapje en ze vielen erg goed in de smaak. Met weinig inspanning zet je een lekker hapje op tafel en je kunt ze goed van tevoren maken. Op het moment van serveren warm je ze even op in de oven. Mijn vulling bestaat uit gehakt, sambal en knoflookpoeder maar je kunt hier natuurlijk mee variëren. Voeg bijvoorbeeld rode paprika en ui toe en wil je het wat minder pittig dan laat je de sambal weg.

Ingrediënten voor 15 Empanadas

250 gram gehakt, ik gebruikte half om half

15 plakken hartige taartdeeg, uit de diepvries

1 eetlepel sambal

½ Theelepel knoflookpoeder

1 ei, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal de deegplakken uit de vriezer en laat in 10 minuten ontdooien.

Bak het gehakt in een koekenpan. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de sambal en knoflookpoeder toe en bak even mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Steek met een grote kookring rondes uit de deegplakken. Mocht je geen kookring hebben dan kun je de empanadas ook vouwen zoals je bij een appelflap doet.

Verdeel wat van het gehaktmengsel over de ronde deeglapjes. Vouw de deegflapjes dicht en druk de randen met de tanden van een vork bij elkaar.

Leg de empanadas op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak de empanadas in 20 minuten goudbruin in de oven.

Related posts:

Sticky Cola Wings
Springrolls met Gegrilde Kip
Pasen: Gevulde Eieren 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *