Appel Verwenontbijt

Het nieuwe jaar is begonnen en misschien heb je wel als voornemen om gezonder te eten of op de lijn te letten? Dat gezond eten niet saai hoeft te zijn laat ik vandaag zien met dit Appel Verwenontbijtje.

Eerlijk gezegd ben ik blij dat de feestdagen erop zitten en het ‘normale’ leven weer is begonnen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de feestdagen erg gezellig en geniet van al het lekkere eten en drinken. Maar nu het er weer op zit heb ik zin om aan de slag te gaan met wat gezondere gerechten. Dit ontbijtje ontstond een beetje bij toeval en viel zowel bij Ton als bij mij erg goed in de smaak. Wat mij betreft is dit een echt verwenontbijtje door de warme appeltjes. En het is nog gezond ook!

Ingrediënten voor 2 personen

1 friszoete appel, ik gebruikte Elstar

4 eetlepels muesli

300 gram magere kwark

1 theelepel kaneel

Bereiding

Schil de appel en snij deze in kleine stukjes.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de appeltjes met de kaneel totdat de appel wat zachter is geworden.

Verdeel de muesli over 2 glazen of bakjes en verdeel hier de helft van de kwark over. Vervolgens verdeel je hierover de helft van de appel. Vervolgens verdeel je de rest van de kwark en appel over de glazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *