Stoofpeer salade 2

Een tijdje geleden zag ik het recept voor deze Stoofpeer Salade voorbij komen op de site van Miss Lipgloss en zette hem op mijn to-cook lijstje. Nu ik hem heb gemaakt weet ik zeker dat hij vaker op het menu komt te staan.

In de winter zet je misschien niet zo snel een salade op tafel. De combinatie van lauwwarme stoofpeertjes en uitgebakken spekreepjes maken van deze salade een echt winters gerecht. Bij stoofpeertjes moet ik automatisch aan de winter denken. Serveer de salade met wat brood en je hebt een volwaardige maaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen

100 gram veldsla

100 gram zachte geitenkaas

100 gram magere spekreepjes

350 gram stoofpeertjes, uit het koelschap

6 kleine tomaten

Bereiding

Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken in een bakje met keukenpapier.

Snij de stoofpeer in stukjes en verwarm deze in een koekenpan met wat van het sap. Laat het sap wat inkoken.

Snij de tomaten in kwarten en verdeel deze samen met de veldsla over de borden. Verdeel hierover de spekjes. Verkruimel de geitenkaas over de salade en verdeel als laatst de stoofpeertjes over de salade.

1 comment on “Stoofpeer Salade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *