Zoete Aardappel Broccoli soep

Soep, ik ben er dol op! De categorie soep is op Eefje’s Keuken al goed gevuld maar het eind is nog lang niet in zicht. Vandaag heb ik voor jullie het recept van deze Zoete aardappel – Broccolisoep.

Of het nu als voorgerecht is of als complete maaltijd, soep vind ik altijd lekker. Heerlijk met een paar sneetjes vers brood. Nu het nieuwe jaar net begonnen is gooi ik het toch over een wat gezondere boeg. Meer groenten eten is daar essentieel onderdeel van en dat kun je goed doen met soep. De combinatie van de zoete aardappel en broccoli is heerlijk en heeft wat mij betreft verder geen vulling nodig. Wel voegde ik wat tabasco toe om de soep net wat meer pit te geven. Houd je niet van pittig dan kun je de tabasco natuurlijk weglaten.

Ingrediënten voor 2 liter soep

5 zoete aardappels, ongeveer 600 gram

500 gram broccoli

2 uien

2 teentjes knoflook

1,5 liter groentebouillon

Tabasco

Bereiding

Verwijder de schil van de uien en snijd in halve ringen. Bak deze in wat olie in een grote soeppan tot deze glazig zien. Pers hier ook de knoflookteentjes bij.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. De stam gebruik je niet.

Voeg de bouillon, zoete aardappel en broccoli bij de uien en breng dit aan de kook. Laat dit 10 minuten op laag vuur koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.

Voeg bij het serveren in iedere kom een paar druppels tabasco toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *