Gevulde Paprika

Paprika’s, ik ben er gek op. Rauw of gebakken is me om het even. Ik besloot er eens een te vullen voor het avondeten en dat was een succes. Deze Gevulde Paprika is zeker een aanrader als je liefhebber van paprika bent.

Je kunt voor deze Gevulde Paprika’s alle kleuren paprika gebruiken. Ik gebruikte alle drie maar moet zeggen dat de rode paprika toch wel het lekkerst was. De zoete smaak van de rode paprika past perfect bij de pittige bonenvulling. Hou je niet zo van pittig dan laat je gewoon de rode peper weg. Kook er een beetje rijst bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

4 paprika’s + 1 paprika voor de vulling

400 gram rundergehakt

400 gram tomatenblokjes

1 blikje chilibonen, 400 gram

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel gemalen komijnzaad (djin tan)

100 gram geraspte kaas

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook. Fruit dit aan in een wok met wat olie.

Rul het gehakt samen met de knoflook en ui in de pan.

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de rode peper heel fijn. Verwijder wel eerst de zaadjes en zaadlijsters. Voeg dit bij de ui, knoflook en gehakt. Bak het geheel op hoog vuur

Voeg de tomatenblokjes en chilibonen toe en breng op smaak met het gemalen komijnzaad.

Laat dit geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en haal voorzichtig de zaadjes eruit. Vul de paprika’s vervolgens met het gehaktmengsel en bestrooi met wat geraspte kaas.

Bak de paprika’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

˚

Related posts:

Big Mac
Rode Kip
Kerst: Beenham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *