Frambozenontbijt

Bij het zien van deze foto denk je misschien dat je naar een lekker dessert aan het kijken bent maar dat is niet zo. Dit is een heerlijk, gezond ontbijtje. Dit Frambozenontbijt met Griekse Yoghurt is wat meer werk maar dat is het zeker waard. Dit noem ik nou echt genieten!

Voor dit ontbijtje gebruikte ik frambozen uit de vriezer. Ideaal vind ik dat. Met de bevroren frambozen maak je een soort coulis, wat je kunt zien als een soort dunne jam. Hiervoor hoef je eigenlijk niet meer te doen dan de frambozen met wat water en Maple syrup aan de kook te brengen en dit zachtjes te laten pruttelen. Eenmaal afgekoeld heb je een heerlijk frambozensausje voor in je ontbijtje.

Ingrediënten voor 1 ontbijtje

100 gram frambozen, uit de diepvries

200 gram Griekse yoghurt

4 eetlepels muesli

1 eetlepel Maple syrup

1 eetlepel water

Evt. Wat verse frambozen om te garneren. Je kunt ook extra diepvries frambozen nemen.

Bereiding

Meng de frambozen met het water en Maple syrup in een steelpan en breng aan de kook. De frambozen hoef je niet te ontdooien. Laat de frambozen op laag vuur 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Laat daarna afkoelen.

Neem een glas of bakje en schep hierin 2 eetlepels muesli. Schep vervolgens wat van de Griekse yoghurt en frambozen coulis in het glas. Herhaal dit met de rest van de muesli, yoghurt en coulis.

Garneer je glas met wat hele frambozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *