Banoffee Truffels

Het is weer zondag dus tijd voor een zoet recept. Vandaag heb ik weer een lekkere truffel voor jullie. Deze Banoffee Truffels zijn een heerlijke combinatie van banaan, caramel en melkchocolade. Heerlijk bij de koffie of stiekem tussendoor.

Een tijdje geleden werd ik op facebook getagd door een collega bij een filmpje van dit recept. Babette, bedankt nog daarvoor! Het leek haar misschien wel iets om te maken met onze cliënten. Dat wilde ik natuurlijk eerst zelf uitproberen. De combinatie van banaan en caramel leek me heerlijk en dan met een laagje chocolade erom is natuurlijk helemaal feest. Je moet wat tijd uittrekken voor deze truffels want het maken van caramel duur eventjes. Je maakt de caramel met een blikje gecondenseerde melk wat je 2 uur laat koken. Blijf er wel bij want het blikje moet altijd onder water blijven staan. Af en toe dus even wat water bijschenken. In de tussentijd kun je natuurlijk andere dingen doen. Ik was blij verrast met het resultaat. Deze truffels zijn heerlijk!

Ingrediënten voor ongeveer 30 truffels

400 gram digestive koekjes

1 blikje gecondenseerde melk

1 banaan

200 gram melkchocolade

Bereiding

Begin met het maken van de caramel. Leg het blikje gecondenseerde melk op de zijkant in een ruime pan met water. Breng deze aan de kook en laat 2 uur zachtjes pruttelen. Zorg dat het blikje altijd onder water staat. Schenk water bij indien dit nodig is. De kans bestaat dat het blikje ontploft als deze niet helemaal onder water staat.

Verkruimel ondertussen de koekjes in een keukenmachine. Mocht je die niet hebben dan kun je de koekjes ook in een broodzak doen en met een deegroller fijnmalen.

Zorg dat het blikje gecondenseerde melk volledig is afgekoeld voor je verder gaat. Als je het blikje opent zul je zien dat er een soort caramelpasta in zit. Meng de helft van het blikje caramel met de banaan en koekkruimels en kneed tot een deegbal. Rol ongeveer 30 gelijke balletjes van het deeg. Laat de balletjes minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Smelt de melkchocolade au-bain marie. Bekleed een plank met bakpapier. Voorzie alle balletjes van een laagje melkchocolade. Ik doe dit met twee lepels. Leg ze vervolgens op de plank. Zorg dat de balletjes elkaar niet aanraken. Laat de truffels minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Smelt de andere helft van de caramel au-bain marie. De caramel moet iets vloeibaarder worden. Met een klein lepeltje kun je nu caramelstreepjes aanbrengen op de truffels. Laat nog minimaal 30 minuten opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *