Flammkuchen

Deze Tarte Flambée kennen jullie misschien ook wel als de Flammkuchen. Bijna iedere foodblogger heeft er een recept van op zijn blog staan en ik kon natuurlijk niet achterblijven.

De tarte flambée is eigenlijk een soort pizza maar dan is de basis geen tomatensaus en kaas maar crème fraîche. Eigenlijk kun je het wel een witte pizza noemen. De tarte flambée komt oorspronkelijk uit de Elzas en is een dun brooddeeg met daarop crème fraîche, spekjes en ui. Snijd hem in stukken en je hebt een heerlijk borrelhapje. Ik at hem stiekem als lunch. Ook erg lekker.

Ingrediënten

300 gram bloem

5 gram gist, te vinden bij de bakspullen

175 milliliter lauwwarm water

2 eetlepels olijfolie

150 gram crème fraîche

125 gram spekreepjes

½ Ui

Bereiding

Doe de bloem in een ruime kom en meng met de gist, water en olijfolie. Kneed door totdat er een deegbal ontstaat. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten goed door. Het deeg zal wat plakkerig blijven.

Vet een schone schaal in met wat olie. Leg hierin de deegbal en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen op een warme plek. Het deeg is goed als het in volume is verdubbeld.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Verwarm de oven voor op 225˚C.

Rol de deegbal uit tot een dunne lap. Hij hoeft niet perse rond te zijn zoals bij een pizza, ik vind juist ovaal wel mooi. Doe dit op een vel bakpapier zodat je hem zo makkelijk op een bakplaat kunt leggen.

Besmeer het deeg met de crème fraîche en beleg met de ui en spekjes. Bestrooi met wat peper. Leg het bakpapier met de tarte flambée op een bakplaat en bak in 15 minuten goudbruin in de oven.

Related posts:

Kaasstengels
Nachos met Guacamole
Mini Scones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *