SAMSUNG CSC

Gisteren maakte ik dit heerlijke Knoflook-Kaasbrood en ik wilde meteen het recept met jullie delen. Wat was dit lekker zeg! Als je net zo gek bent op brood met veel knoflook en slierten kaas als ik dan zit je met dit recept goed!

Als je veel tijd hebt en je vindt het leuk om brood te maken dan kun je het brood ook zelf maken. Normaliter zou ik dat doen want ik ben gek op brood maken maar dat kost toch best veel tijd. Vandaag laat ik je zien hoe je dit lekkere brood kunt maken met een afbakstokbrood. Je kunt dit kaasbrood maken met elk afbakstokbrood dat je lekker vindt. Ik koos een rustiek brood en dat paste prima bij de knoflook en kaas. Na een klein kwartiertje staat dit stokbrood op tafel en is heerlijk bij een soep of salade.

Ingrediënten

1 afbakstokbrood naar keuze

100 gram boter

2 theelepels knoflookpoeder

100 gram geraspte mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Smelt de boter in een steelpannetje. Als de boter helemaal gesmolten is voeg je het knoflookpoeder toe. Roer dit goed door.

Besmeer beide helften stokbrood met een kwastje met de gesmolten boter. Zorg dat je het hele brood besmeert.

Leg de helften stokbrood op de bakplaat en bedek de bovenkant met een stuk aluminiumfolie. Bak de stokbroden 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Na 10 minuten haal je de stokbroodjes uit de oven en beleg beide helften royaal met de mozzarella. Zet de stokbroden 4 minuten onder de grill in je oven. Het brood is goed als de kaas gesmolten is.

 

2 comments on “Knoflook-Kaasbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *