SAMSUNG CSC

Zoals ik al eerder zei: salades kun je ook prima eten in de winter. Deze Salade met Gegrilde Groenten maakte ik laatst op een koude winterdag en was heerlijk! Maar stiekem deed het me wel een beetje aan de zomer denken.

Deze salade is wel wat meer werk dan alleen wat groenten bij elkaar gooien en door elkaar schudden. Maar het is het meer dan waard. Door de groenten te grillen krijgen ze extra veel smaak. Het maakt de paprika heerlijk zacht en zoet van smaak. Als ik eerlijk ben vind ik courgette vaak vrij smakeloos maar door hem te grillen krijgt hij net wat meer smaak. Heerlijk in combinatie met de zoute smaak van de fetakaas. Voor deze salade maakte ik zelf gegrilde paprika. Je kunt natuurlijk in de winkel een potje kopen maar zelf maken is veel lekkerder. Ik maakte meteen een grote partij. Deze bewaar ik in een afsluitbaar potje met wat olijfolie en een paar knoflooktenen.

Ingrediënten voor 2 personen

100 gram baby spinazie

1 rode paprika

1 grote rode ui

½ Courgette

100 gram feta kaas

25 gram zonnebloempitten

Evt. Wat balsamicoazijn als dressing, ik deed geen dressing bij deze salade

Bereiding

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg de stukken paprika met de buitenkant naar boven in een ovenschaal en zet 20 minuten onder de grill van je oven. Als de schil van de paprika zwart is kun je de paprika uit de oven halen. Doe de paprika in een afsluitbare zak en laat 10 minuten liggen. Na 10 minuten kun je het vel van de paprika trekken. Snijd de paprika in repen.

Snijd dunne plakjes van de courgette. Dit gaat erg goed met een kaasschaaf of dunschiller. Grill de courgetteplakjes in een grillpan totdat aan beide kanten een mooi grillstreepje zit.

Snijd de rode ui in ringen en leg deze in een ovenschaal. Grill de ui 20 minuten onder de grill van je oven.

Verdeel de spinazie over twee borden en beleg met de ui, courgette en paprika. Snijd de feta kaas in blokjes en verdeel over de salade. Maak de salade af met de pompoenpitjes en eventueel wat balsamicoazijn.

SAMSUNG CSC

1 comment on “Salade met Gegrilde Groenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *