Confetti Cupcakes

Vandaag blijf ik met Zoete Zondag nog even in de carnavalssfeer. Deze Confetti Cupcakes zijn een feestje om te eten!

Omdat ik carnaval niet zomaar voorbij wilde laten gaan op Eefje’s Keuken bedacht ik deze confetti cupcakes. Confetti is onlosmakelijk verbonden met carnaval, net als serpentines trouwens. Weken na carnaval vind ik meestal nog glitters en confetti in huis. Eigenlijk wilde ik een cake maken maar bedacht me op het laatste moment en maakte deze cupcakes. De M&M’s dienen in dit geval als confetti en ik kleurde de boter crème met wat kleurstof. Deze cupcakes doen het ook goed op een kinderfeestje. Leuk om samen met de kids te maken.

Ingrediënten voor 6 cupcakes

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram boter, op kamertemperatuur

100 gram suiker

½ Zakje vanillesuiker

2 eieren

75 gram M&M’s chocolade + extra om te decoreren

Voor de boter crème:

100 gram boter, op kamertemperatuur

100 gram poedersuiker

1 eetlepel heet water

Evt. Eetbare kleurstof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C en zet 6 cupcakepapiertjes in een muffintray.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de bloem toe en spatel deze er voorzichtig door.

Voeg de M&M’s toe en roer door het beslag. Schep met een lepel de papiertjes voor ⅔ vol met beslag. Bak de cupcakes in 30 minuten goudbruin. Om te controleren of de cupcakes gaar zijn prik je met een satéprikker in een cupcake. Als deze er schoon uit komt is de cupcake gaar.

Terwijl de cupcakes in de oven staan maak je de boter crème. Klop de boter luchtig met een mixer en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg nu ook het heet water toe. Klop minimaal 5 minuten door zodat de poedersuiker en boter goed mengen. Voeg eventueel op het eind een paar druppels kleurstof toe om de boter crème te kleuren.

Laat de cupcakes volledig afkoelen. Doe de boter crème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Decoreer met wat M&M’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *