SAMSUNG CSC

Ik had hoge verwachtingen bij het maken van deze Sticky Cola Wings. Cola is namelijk mijn favoriete drankje. Mijn verwachtingen werden volledig overtroffen want dit borrelhapje was zoet, sticky en heerlijk mals.

Natuurlijk weet ik dat cola erg ongezond is en bomvol suiker zit maar ik kan het niet helpen: I Love Cola! Het liefst ijskoud uit een blikje of glazen flesje. En ik moet eerlijk zeggen dat ik maar 1 merk lekker vind. Er waren tijden dat ik liters cola op een dag dronk maar ik probeer het nu tot een minimum te beperken. Maar er gaat wat mij betreft niets boven een koud blikje ‘echte’ cola als je dorst hebt.

Tijdens de jaarwisseling bracht iemand drumsticks gemarineerd in cola mee en die waren heerlijk. Die gingen natuurlijk meteen op mijn to-cook lijstje. Ik gebruikte voor dit recept kippenvleugeltjes maar je kunt elke deel van de kip gebruiken die je lekker vind. Gezond is het niet door de cola en suiker maar af en toe mag je best zondigen toch?

Ingrediënten

500 gram kippenvleugels

1 blikje cola, 33cl

100 gram donkerbruine basterdsuiker

4 eetlepels ketchup

2 eetlepels mosterd

Zeezout

Bereiding

Kook de kip in flink wat water in 30 minuten gaar.

Als de kip gaar is leg je deze in een braadpan en strooi hierover de suiker en een flinke snuf zeezout. Meng de cola met de ketchup en mosterd en roer goed door. Giet dit over de kip. De kip moet net niet onder het vocht staan.

Breng aan de kook en laat 45 minuten op laag vuur pruttelen. Laat de deksel van de pan. De kip is klaar als de saus ingedikt en stroperig is. Zowel koud als warm te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *