SAMSUNG CSC

Je hebt hier al eerder kunnen lezen: McDonalds is echt mijn guilty pleasure. Klinkt misschien vreselijk maar een broodje van de grote gele M op zijn tijd vind ik echt heerlijk. Hoewel mijn go-to broodje toch echt de Big Mac is vind ik de Filet o Fish ook zeker de moeite waard! Vandaag laat ik je zien hoe je hem zelf thuis kunt maken.

Eigenlijk is de Filet o Fish best een saai broodje. Geen sla, tomaat of andere groenten om het broodje op te leuken. Alleen een broodje, vis, kaas en een sausje. Maar als ik eerlijk ben heeft dit broodje niet meer nodig. Vooral de saus is echt heerlijk. Als je de Filet o Fish wel eens op hebt bij de McDonalds dan weet je dat de vis wat dun is en het broodje wat slap (zoals alle broodjes van de Mac). Bij mijn verzie heb je een lekker broodje en een dik stuk vis. Maar het is maar net wat je lekker vindt. De vis wordt gepaneerd en gefrituurd. Heb je geen frituurpan? Die heb ik ook niet. Met een pan met zonnebloemolie kun je ook prima frituren. Mijn vis haalde ik uit de diepvries in de supermarkt. Daar heb je vierkante blokken kabeljauw in een pak. Ideaal om te gebruiken voor deze burger. Je kunt natuurlijk ook een vers stuk kabeljauw nemen en die paneren.

Ingrediënten voor 1 Filet o Fish

1 kabeljauw, uit de vriezer

1 hamburgerbroodje

1 plak cheddarkaas

1 ei, geklutst

Bloem

Panko, dit is Japans broodkruim. Je kunt ook paneermeel gebruiken

Voor de saus:

1 flinke eetlepel mayonaise

1 theelepel citroensap

2 augurken

Platte peterselie

Bereiding

Laat de kabeljauw ontdooien.

Zet drie borden klaar met op een bord wat bloem, een bord met geklutst ei, een bord met panko. Voorzie de vis van een laagje bloem, vervolgens een laagje ei en daarna een laag panko. Voor een goede paneer laag haal je vis nu nogmaals door het ei en de panko. Zet de vis 30 minuten in de koelkast.

Voor de saus meng je de mayonaise met het citroensap. Snijd de augurken is kleine stukjes en snijd wat peterselie fijn. Meng de augurk en peterselie met de mayonaise en zet even weg.

Verhit in een pan met dikke bodem wat zonnebloemolie of verwarm je frituurpan voor. Om te testen of de olie heet genoeg is kun je wat van de panko in de olie gooien. Als het begint te bruisen dan is de olie heet.

Laat de vis voorzichtig in de olie glijden en bak de vis in ongeveer 6 minuten gaar. Keer halverwege een keer zodat beide kanten bruin worden. De vis is klaar als hij een bruin korstje heeft.

Ondertussen halveer je je broodje en verwarm deze 15 seconden in de magnetron. Leg op de onderste helft van het broodje een plakje cheddar met daarop de vis. Verdeel hier de saus over de vis en bedek met de bovenkant van het broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *