SAMSUNG CSC

Misschien heb je het deze week op Facebook al gelezen: ik ben uitgekozen als bloginsider van Brendakookt om een recept te maken met de producten van Céla Vita. Mijn eerste recept dat ik heb gemaakt is deze Aardappel Bacon/Ui ovenschotel.

Als bloginsider heb ik deze week een pakket gekregen van Céla Vita met daarin 4 producten: oma’s stamppotaardappels, oma’s kruimige aardappels, oma’s vastkokende aardappels en een handige pannenlap. Met minstens een van deze producten moest ik een gerecht maken. Nou wil het toeval dat ik aardappels heerlijk vind dus is deze opdracht op mijn lijf geschreven. De aardappels van Céla Vita zijn al geschild en geblancheerd wat betekend dat de kooktijd korter is. Ideaal dus als je wat minder tijd hebt om te koken. Ik ben dol op gekookte aardappels en stamppotten maar ik besloot voor deze opdracht iets anders te doen met de aardappels. Ik gebruikte de vastkokende aardappels en sneed deze in plakjes. Erg makkelijk met deze vastkokende aardappels want die zijn erg stevig dus het snijden van de plakjes ging moeiteloos. Dit gerecht lijkt veel op Aardappel Anders, die potten die je in de winkel kunt kopen. Maar ik vind mijn versie lekkerder!

Ingrediënten voor 2 personen

450 gram Céla Vita oma’s vastkokende aardappels

1 ui

125 gram gerookte spekblokjes

100 gram boter

50 gram bloem

500 milliliter melk

100 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Snijd de aardappels in schijfjes. Snijd de schijfjes niet te dun.

Snijd de ui in blokjes en bak deze samen met de spekblokjes in een koekenpan zonder olie of boter. Als de ui glazig is en de spekblokjes wat bruin zijn dan haal je ze van het vuur. Zet deze even apart.

Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer goed door met een houten lepel en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Bak dit ongeveer 1 minuut. Voeg nu de melk toe en blijf goed roeren. Je zult merken dat de saus snel dikker wordt.

Als de saus dik genoeg is voeg je de helft van de kaas toe en roer door. Voeg nu ook de ui en spekjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de bodem van een ovenschaal met aardappelschijfjes. Schenk hier een dunne laag saus over. Beleg nu weer met een laag aardappels en saus. Herhaal tot de schaal bijna vol is. Eindig altijd met een laag saus. Verdeel hier de rest van de kaas over.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de ovenschotel 60 minuten in de voorverwarmde oven. Na 40 minuten verwijder je de folie van de ovenschaal zodat de kaas een krokant korstje krijgt.

SAMSUNG CSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *