SAMSUNG CSC

Waar wij Nederlanders standaard mayonaise bij onze frietjes eten is dat in het buitenland meestal Ketchup. In veel restaurants in het buitenland staat vaak al een fles ketchup op tafel. Zelf vind ik Ketchup heerlijk bij gebakken aardappeltjes dus tijd om zelf eens aan de slag te gaan en zelf Ketchup te maken.

Op internet kom je heel veel verschillende recepten tegen voor ketchup. Ik besloot er een paar te combineren en mijn eigen ‘perfecte’ ketchup te maken. Ik moet zeggen dat dit aardig gelukt is. Hij smaakt niet zoals de welbekende Heinz ketchup maar lijkt er wel een beetje op. En hij is in een mum van tijd klaar.

Ingrediënten

210 gram tomatenpuree, 3 kleine blikjes

100 milliliter heet water

1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels azijn

½ ui

½ Theelepel Franse mosterd

¼ Theelepel kaneel

¼ Theelepel zout

Bereiding

Meng de basterdsuiker met het water en roer door tot de suiker opgelost is. Snipper de ui en voeg dit bij het suikerwater. Zet een staafmixer in het suikerwater en mix tot de ui helemaal opgelost is. Laat dit afkoelen.

Meng ondertussen de tomatenpuree met de azijn, mosterd, kaneel en zout. Roer hier het suikerwater door en klaar is je ketchup! Het best eet je de ketchup recht uit de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *