SAMSUNG CSC

Het maken van een goed aardappeltje uit de oven is nog niet zo makkelijk. Mijn ervaring is dat ze vaak donker zijn van buiten en nog hard van binnen. Vandaag heb ik voor jullie hét recept voor heerlijke aardappeltjes uit de oven die knapperig zijn van buiten en zacht van binnen.

Eigenlijk is er een ding heel belangrijk bij het maken van de goede gebakken aardappeltjes en dat is geduld. Dit recept is niet geschikt voor de doordeweekse dagen als je haast hebt maar voor het weekend als je wat meer tijd hebt om te koken. Het is belangrijk dat de aardappeltjes als ze gekookt zijn helemaal afgekoeld zijn als je ze gaat bakken in de oven. Als de aardappeltjes nog warm zijn krijg je geen knapperig laagje om de aardappels. Hoe langer je de aardappels laat staan hoe beter. Je kunt de aardappels ook de dag van tevoren al koken. Het resultaat wordt er alleen maar beter op! Ik vind het lekker om de schil om de aardappel te laten maar je kunt ze natuurlijk ook schillen. Het kruiden van de aardappeltjes doe je naar smaak. Ik ben zelf fan van gedroogde oregano over mijn aardappeltjes maar ook cajunkruiden of paprikapoeder is erg lekker.

Ingrediënten voor 2 personen

5 grote kruimige aardappels

4 tenen knoflook, kun je ook weglaten als je hier niet van houdt

Olijfolie

1 eetlepel gedroogde oregano, of kruiden naar keuze

Bereiding

Was de aardappels onder de kraan en verwijder zand en eventuele plekjes. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Ik snijd ze zelf meestal in 8 stukken.

Kook de aardappeltjes in flink wat water met een snuf zout in ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Giet de aardappels af in een vergiet en schud het overtollige vocht van de aardappels af. Laat de aardappels nu volledig afkoelen in het vergiet. Dit duurt minstens een uurtje.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zorg dat alle aardappeltjes voorzien zijn van een dun laagje olie. Bestrooi met de kruiden naar keuze. Leg de knoflooktenen tussen de aardappeltjes in de ovenschaal. Je hoeft de knoflooktenen niet te pellen.

Bak de aardappeltjes in 45 minuten gaar. Schep halverwege om zodat alle kanten gebakken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *