SAMSUNG CSC

Bij het zien van deze Zoetzure Komkommers denk je misschien niet meteen aan sushi maar ik at dit gerechtje bij een sushirestaurant. Een heerlijk fris bijgerechtje met rode peper voor wat extra pit.

Sushi, ik ben er gek op! Nu ze tegenwoordig verse sushi maken in de supermarkt hier in de buurt moet ik mezelf bedwingen niet bij elke boodschappenronde een voorraadje mee te nemen. De all-you-can-eat sushirestaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik geloof dat er in Tilburg al 5 zitten in het centrum. Dit vind ik overigens helemaal niet vervelend. Zelf eet ik het liefst de ‘echte’ sushirolletjes met rijst en eet ik zo min mogelijk warme vlees en visgerechtjes. Hoewel ik de ossehaaspuntjes ook niet kan weerstaan. Ik bestelde laatst deze zoetzure komkommer bij een sushirestaurant en vond het heerlijk! Daar moest ik dus zelf mee aan de slag. En ik moet zeggen dat mijn versie aardig in de buurt komt bij die van het sushirestaurant.

Ingrediënten

1 komkommer

1 rode peper

50 milliliter natuurazijn

1 volle eetlepel suiker

Bereiding

Was de komkommer en snijd deze in gelijke stukken. Je kunt er ook linten van maken. De schil laat je aan de komkommer.

Doe de azijn met de suiker in een steelpannetje en verwarm tot de suiker gesmolten is. Laat even afkoelen.

Snijd de peper in ringetjes. Hou je van pittig dan laat je de zaadjes zitten.

Meng de komkommer, azijn en rode peper met elkaar en zet minimaal 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *