SAMSUNG CSC

De categorie nagerechten is wat onderbedeeld op mijn blog. Met Zoete Zondag komt daar misschien wel verandering in want de lekkerste toetjes zijn toch vaak zoet. Hoewel een goed kaasplankje natuurlijk ook heerlijk is! Vandaag laat ik je zien hoe je deze Cheesecake Appels kunt maken.

Thuis eet ik eigenlijk nooit een toetje. Vaak zit ik vol na het eten en heb ik geen zin meer in yoghurt of kwark. In een restaurant laat ik wel altijd wat ruimte over voor een toetje. Deze Cheesecake Appels zijn een erg makkelijk toetje als je eters over de vloer krijgt. Je kunt ze prima de dag van tevoren maken. Je eet de appels namelijk koud. De combinatie met de Maple syrup en Pecannoten is echt verrukkelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

4 appels

200 gram roomkaas

2 eetlepels suiker

1 theelepel vanille extract

1 ei

1 theelepel kaneel

Om te garneren: Maple syrup en Pecannoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de bovenkant van de appels. Hol de aardappels uit met een klein lepeltje. Zorg dat de randen niet te dun zijn. Snijd aan de onderkant het kroontje uit de appel.

Meng in een kom de suiker met de roomkaas. Voeg hier het ei, kaneel en vanille extract aan toe en meng door tot je een glad mengsel hebt. Vul de appels voor ⅔ met het roomkaasmengsel.

Zet de appels op de bakplaat en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de appels afkoelen op de bakplaat en zet vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer bij het serveren met wat Maple syrup en Pecannoten.

Related posts:

Zoete Zondag: Luikse Wafels
Zoete Zondag: Kersenflappen met Slagroom
Eton Mess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *