SAMSUNG CSC

Volgens mij heb ik hier al vaker verteld dat ik gek ben op gehaktballen. Een gehaktbal maken is geen hogere wiskunde maar toch lukt het niet iedereen om een goede gehaktbal te maken. Ik laat je zien hoe ik mijn gehaktballen maak.

Mijn oma van moeders kant maakte de lekkerste gehaktballen. Daar kan geen gehaktbal aan tippen, ook de mijne niet. Die van mijn moeder zijn ook erg lekker en komen aardig in de buurt bij die van oma. Ik hoor vaak van mensen dat ze vinden dat hun moeder of oma de lekkerste gehaktbal maakt maar daar geloof ik stiekem niet in. Oma Hexspoor maakte de beste ballen, punt! Helaas ben ik niet meer in de mogelijkheid om oma te vragen wat haar geheim is dus heb ik mijn eigen recept ontwikkeld. Mijn gehaktbal is er een zonder fratsen maar wel met een knapperig korstje. Ik maak de gehaktballen altijd in de oven. Zo zijn ze een stuk minder vet omdat je geen boter gebruikt bij het bakken. En ze zijn net zo sappig als dat je ze in de pan bakt. Nog een tip: gebruik goed gehakt. Gehakt van de slager is net wat lekkerder dan van de supermarkt en dat merk je aan je gehaktballen. Gebruik je rundergehakt in plaats van half om half gehakt dan zullen je gehaktballen wat droger zijn.

Ingrediënten voor grote 4 gehaktballen

500 gram half om half gehakt

1 ei

75 gram paneermeel

Zout en Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Breng het gehakt op smaak met flink wat peper en zout en kneed dit goed door elkaar. Meng met het ei en paneermeel en kneed wederom. Als het gehakt nog nattig is voeg je extra paneermeel toe.

Vorm 4 gelijke ballen van het gehakt en leg op de bakplaat. Bak de gehaktballen 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Let op als je de gehaktballen uit de oven haalt. Tijdens het bakken loopt er vet uit de gehaktballen op de bakplaat. Houdt de plaat recht zodat je je niet kunt branden aan het vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *