SAMSUNG CSC

Jullie kennen ze vast wel: Luikse Wafels. Dit zijn de wafels met suiker stukjes erin. Niet te verwarren met de Brusselse wafel, dat is de zachtere wafel zonder suiker. Iedereen heeft zo zijn favoriete wafel en de mijne is de Luikse. Vooral als hij net gebakken is en nog lekker warm.

Mijn schoonmoeder bakt met oud en nieuw altijd wafels. Zij maakt altijd de Brusselse. Ook erg lekker. Vooral met slagroom of boter en poedersuiker. Toch wint de Luikse wafel het bij mij door de lekker suikerstukjes die erin zitten en de stevigheid. Gewapend met het wafelijzer van mijn schoonmoeder heb ik me gewaagd aan het maken van de Luikse wafel. Helemaal niet zo moeilijk blijkt achteraf. Eigenlijk heb je voor de wafels kandijsuiker nodig maar die is niet verkrijgbaar in de supermarkt. Ik heb daarom suikerklontjes in stukken gehakt. Dit gaat ook prima maar is alleen iets meer werk. Maar het resultaat mag er zijn. Deze wafels zijn net zo lekker als bij een wafelkraam op de markt.

Ingrediënten voor 6 wafels

250 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram kandijsuiker of suikerklontjes

80 gram vanillesuiker

40 gram suiker

100 gram boter, op kamertemperatuur

4 eetlepels melk

1 ei

Bereiding

Als je net als ik suikerklontjes gebruikt begin je met het hakken van de suikerklontjes. Ik hakte de suikerklontjes ongeveer in vieren.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Meng het ei en de melk erdoor. Voeg het bakmeel en de suikerklontjes toe en kneed met de hand tot deeg. Vorm 6 gelijke bollen van het deeg.

Vet je wafelijzer goed in met wat olie en warm op. Leg het deegbolletje in het midden van je ijzer. Afhankelijk van je wafelijzer is hoe lang je je wafel moet bakken. Bij de mijne duurde het een paar minuten. Kijk af en toe naar de kleur van je wafel. Hij is klaar als hij een mooi bruin kleurtje heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *