SAMSUNG CSC

Mac & Cheese is van origine een Engels gerecht en de naam zegt het al: het is macaroni met kaassaus. In het Guilty Pleasures Kookboek van Sabine de Koning van de foodblog Ohmyfoodness vond ik een lekker recept en na het proeven moest ik dit gewoon met jullie delen!

Het Guilty Pleasures Kookboek is niet een kookboek waar je iedere dag uit kookt. Het staat bomvol lekkere recepten die niet zo goed voor je zijn. Maar een keer zondigen mag toch wel? Deze Mac & Cheese is heerlijk rijk en romig van smaak en de chorizo die erin zit geeft een lekkere, zoute bite. Dit is wat je noemt echt comfort food. Meestal gebruik je bij Mac & Cheese cheddarkaas maar in dit recept wordt emmentaler en Parmezaan gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de macaroni

300 gram macaroni

1 ui

2 teentjes knoflook

200 gram chorizo

1 bol mozzarella

Voor de kaassaus:

30 gram ongezouten roomboter

30 gram bloem

300 milliliter melk

30 gram Parmezaanse kaas

30 gram emmentaler

Peper en zout

Bereiding

Verwarm de grillstrand van je oven voor op 180˚C en vet een ovenschaal in met olie of boter.

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in wat olie tot de ui glazig ziet en voeg dan de chorizo toe. Bak dit tot de chorizo knapperig is. Voeg daarna bij de macaroni als deze gaar is.

Voor de kaassaus smelt je de boter in een steelpan. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer dit met een garde 5 minuten lang door. Doe dit tot het mengsel een lichtbruine kleur heeft.

Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf goed doorroeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus wat dikker wordt.

Voeg de emmentaler en Parmezaan toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de saus bij de macaroni en roer door. Schenk de macaroni in de ovenschaal.

Scheur de mozzarella is stukken en verdeel dit over de macaroni.

Bak de Mac & Cheese 15 minuten in de oven tot de bovenkant een mooi bruin laagje heeft.

 

Bron: Guilty Pleasures Kookboek – Sabine Koning

Related posts:

Hartige taart met brie en broccoli
Mexicaanse Wraps
Plaattaart met Champignons en Spekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *