SAMSUNG CSC

Pindasaus of satésaus was iets dat ik eigenlijk altijd kant-en-klaar kocht. Plastic bakje in de magnetron en klaar is kees. Ik dacht ook dat het maken van een lekkere pindasaus erg moeilijk was maar daar had ik me in vergist. Als je deze pindasaus eenmaal een keer zelf hebt gemaakt dan wil je nooit mee kant-en-klaar.

Pindasaus is niet iets dat ik vaak eet. Bij de nasi of bami vind ik het lekker en af en toe op een frietje van de friettent. Toen ik nog thuis woonde en er was pindasaus over van de nasi dan vond ik het heerlijk om er met een witte boterham in te soppen. Stiekem vind ik dat nu nog steeds lekker. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is een basisrecept waar je nog flink mee kunt variëren. Houd je van pittig? Voeg dan een rode peper toe. Als je van zoete pindasaus houdt dan voeg je wat extra ketjap toe. Door te experimenteren met de hoeveelheden en ingrediënten maak je de perfecte pindasaus voor jezelf.

Ingrediënten voor 4 personen

200 milliliter kokosmelk

3 eetlepels pindakaas met nootjes

2 eetlepels ketjap

2 theelepels sambal

½ Ui

1 teentje knoflook

2 cm gember

1 theelepel djinten (gemalen komijn)

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de schil van de gember en snijd deze fijn. Fruit de ui, knoflook en gember kort aan in wat olie in een steelpan.

Doe de kokosmelk en pindakaas in de steelpan en roer door tot alles goed gemengd is.

Als de saus tegen de kook aan is voeg je de sambal, ketjap en djinten toe en roer goed door. Serveer de pindasaus direct, hij mag niet koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *