SAMSUNG CSC

Nu we in de maand maart zitten merk ik dat ik steeds meer zin krijg in voorjaarsgerechten. rode bieten zijn nu volop te krijgen en daarmee maakte ik dit heerlijke bijgerechtje. Heb je nog wat over? Deze Bietensalade is ook heerlijk als lunch.

Deze bietensalade staat (bijna) wekelijks op tafel bij mijn schoonouders. Iedere donderdag bakken mijn schoonouders frietjes voor de liefhebber. Mijn schoonmoeder maakt er ook altijd een lekkere salade bij. Ik dacht altijd dat ik niet van bietjes hield maar deze salade is heerlijk. De combinatie met de zoete appel en het zure uitje en augurk is heerlijk. En het roze kleurtje heeft ook wel wat toch?

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram voorgekookte rode bietjes

1 friszoete appel, bijvoorbeeld jonagold

100 gram zilveruitjes

100 gram zoetzure augurk

1 eetlepel mayonaise

Bereiding

Snijd de bietjes in blokjes. Schil de appel en snijd ook deze in blokjes. Ik hou van een grove salade dus laat de stukken vrij grof. Doe dit samen in een bak.

Snijd de augurk in stukjes en doe samen met de zilveruitjes in de bak.

Voeg de mayonaise toe en roer door tot alles in de bak voorzien is van een laagje mayonaise.

SAMSUNG CSC

1 comment on “Bietensalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *