SAMSUNG CSC

Wie kent het niet? Het Kaas-Uienbrood van de bakker of uit de supermarkt. Ik ben er gek op! Lekker bij een kom soep of bij de borrel. Vandaag laat ik je zien hoe je dit broodje zelf kunt maken!

Brood bakken is niet moeilijk. Zelf dacht ik dat het erg lastig zou zijn en had ik ook wat moeite met het rijzen van het deeg. Ik heb gemerkt dat als je je deeg op een warme plek zet dat het deeg erg goed rijst. Voor dit recept gebruik ik kant-en-klare broodmix. Daar zit het gist al in en hoef je alleen water toe te voegen. Ideaal! Aan het deeg heb ik ook een eetlepel honing toegevoegd. Dat geeft het broodje net wat meer smaak.

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine kaas-uienbroden

1 pak mix voor witbrood

1 eetlepel honing

300 milliliter water, de hoeveelheid hangt af van de bakmix die je gebruikt. Het kan dus iets meer of minder zijn.

3 uien

200 gram geraspte kaas

Bereiding

Bereid de broodmix volgens de verpakking. Voeg extra de eetlepel honing aan het deeg toe. Als het deeg gekneed is laat je het 30 minuten rijzen op een warme plek.

Snijd de uien in halve ringen.

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg in 2 of 4 delen. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol de delen deeg ovaal of rond uit met een deegroller.

Verdeel de uien royaal over de broden. Bestrooi daarna met een flinke hoeveelheid kaas. Dit zal ervoor zorgen dat de uien niet verbranden.

Leg de broden op de bakplaat en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *