SAMSUNG CSC

Eerder deelde ik hier al een recept voor Springrolls. Ik maakte toen een vegetarische variant gevuld met noodles en groenten. Nu laat ik je een variant zien met gegrilde kip.

Springrolls zijn een ideale manier om restjes groenten op te maken. Je kunt in principe elke soort groenten gebruiken die je lekker vindt of over hebt. En het enige wat je hoeft te doen is de groenten in repen of stukjes snijden, ze gaan namelijk rauw in je springroll. Verder kun je er ook nog vlees of vis aan toevoegen. Persoonlijk vind ik kip of garnalen een goede keus. Die moet je uiteraard wel bakken of grillen. Het vouwen van de springrolls gaat bij mij nog niet altijd vlekkeloos. Vooral de eerste paar gaan wat minder maar oefening baart kunst. Hier kun je lezen hoe je je springrolls het beste kunt vouwen. Ik at deze springrolls als lunch maar ze doen het ook goed op een feestje. Serveer met wat chili- of sojasaus.

Ingrediënten voor 4 springrolls

4 rijstvellen, verkrijgbaar bij de toko

1 kipfilet

½ Winterpeen

½ Komkommer

½ Rode paprika

Bereiding

Smeer een grillpan in met wat olie en zorg dat deze heet is. Grill de kipfilet in zijn geheel in de grillpan gaar. Laat afkoelen.

Snijd de winterpeen, komkommer en paprika in reepjes. Snijd ook de kipfilet in reepjes.

Week de rijstvellen één voor één in wat warm water zodat deze flexibel worden. Leg wat van de kip, komkommer, winterpeen en paprika in het midden van het rijstvel en rol op.

De springrolls smaken het best als je ze meteen op eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *