SAMSUNG CSC

Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag. Uiteraard deed ik daar ook aan mee en aten wij pannenkoeken. Met het overgebleven beslag maakte ik deze Pannenkoekentaart.

Ik moet eerlijk bekennen dat Ton de pannenkoeken heeft gebakken. Een half uur bakken leverde 17 kleine pannenkoeken op. Super lief natuurlijk! Na het bakken van de pannenkoeken is het enige dat je nog moet doen is besmeren en stapelen. Ik heb gekozen voor een vulling van rode vruchtenjam maar ik kan me voorstellen dat deze pannenkoekentaart ook heerlijk is met Nutella. Of misschien een combinatie. Ik koos ervoor om wat kleinere pannenkoeken te gebruiken. Gebruik voor kleine pannenkoeken een juslepel om het beslag in de pan te scheppen. Deze pannenkoekentaart is groot genoeg om met 4 personen van te smullen. Ben je met meer personen maak dan grotere pannenkoeken.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram kristalbloem

3 eieren

1 zakje vanillesuiker

500 milliliter melk

100 gram rode vruchtenjam

Poedersuiker en frambozen voor de garnering

Bereiding

Meng de kristalbloem met de eieren, melk en vanillesuiker. Roer met een garde door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Bak van het beslag pannenkoeken tot het beslag op is. Voor het afmeten van de hoeveelheid beslag per pannenkoek gebruik je een juslepel. Laat de pannenkoeken afkoelen.

Besmeer alle pannenkoeken aan een kant met de jam en stapel ze op elkaar.

Bestrooi met poedersuiker en garneer met wat frambozen.

SAMSUNG CSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *