SAMSUNG CSC

Het paasweekend staat weer voor de deur dus deze week staat Eefje’s Keuken geheel in het teken van de paasrecepten. Vandaag trap ik af met dit vrolijk gekleurde hapje. Deze Gevulde Eieren 2.0 staan goed op iedere paastafel.

Vorig jaar deelde ik met Pasen het recept van mijn gevulde eieren. Ik maak ze nog steeds regelmatig met een feestje en ze vinden altijd gretig aftrek. Ik had deze roze gevulde eieren al eens voorbij zien komen in een tijdschrift en vond ze er spectaculair uit zien. Je zult je misschien afvragen hoe deze eieren hun mooie kleur hebben gekregen? Bieten. Geen kunstmatige kleurstof maar met bietjes. Voor het kleuren van de eieren heb je alleen gepureerde bieten, azijn en suiker nodig en wat geduld. De eieren moeten namelijk minstens 12 uur in de bietenpuree staan. Maak ze dus de dag van tevoren en vul ze op de dag dat je ze wil serveren.

Ingrediënten voor 10 gevulde eieren

5 eieren

2 grote voorgekookte rode bieten

2 eetlepels azijn

1 eetlepel suiker

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel curry

1 theelepel kerriepoeder

Peterselie voor de garnering

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard en laat afkoelen.

Snijd de rode bieten in grove stukken en pureer deze met de azijn en suiker tot een glad mengsel.

Doe de eieren in een afsluitbare bak en giet de bietenpuree over de eieren. De eieren moeten helemaal onder staan. Sluit de bak af en zet minimaal 12 uur in de koelkast.

Haal de eieren uit de bietenpuree en spoel af met koud water. Halveer de eieren voorzichtig met een schoon mes.

Verwijder het eigeel voorzichtig uit het ei. Druk het eigeel door een zeef en meng met de mayonaise, curry en kerriepoeder. Meng tot een glad geheel. Doe het  in een spuitzak en spuit in de holte in het eiwit.

Garneer met wat fijngesneden peterselie.

SAMSUNG CSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *