SAMSUNG CSC

Pasen is voor mij onlosmakelijk verbonden met de kleur geel. Narcissen, kuikentjes en paaseitjes in pastelkleuren. Daarom heb ik vandaag een geel soepje voor jullie: Pittige Maissoep.

Ok, ik beken. Ik heb deze soep echt voor de kleur gemaakt en verwachtte niet zoveel van de smaak. Maar daar heb ik me even vergist. Deze soep is echt geweldig. Zeker als je fan bent van pittig eten. Zet zeker een glaasje water klaar als je deze soep gaat eten want die zul je nodig hebben. Deze maissoep is misschien niet het eerste gerecht waar je voor kiest als je je paasmenu gaat samenstellen maar toch is het de moeite waard. Ik vind namelijk een soepje bij de lunch heerlijk dus waarom niet een soep serveren bij de paasbrunch. Ik zet hem in ieder geval wel op de paastafel dit jaar!

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram maiskorrels

1 prei

200 milliliter kokosmelk

½ Liter groentebouillon

2 theelepels sambal

10 gram platte peterselie

Evt. Wat room om te garneren

Bereiding

Snijd de prei in ringen. Bak de prei in wat olie aan en voeg na een paar minuten de sambal toe. Bak de prei nog 2 minuten.

Voeg de mais, kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Pureer de soep. Schep in soepkommen en garneer met de peterselie en eventueel een paar druppels room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *