SAMSUNG CSC

Vrolijk Pasen! De kans is groot dat je vandaag gaat genieten van een heerlijk paasontbijt/brunch of dat je ’s avonds uitgebreid gaat dineren met familie of vrienden. Het recept van vandaag is speciaal voor de kleintjes. Die zullen deze Schaap Cupcakes geweldig vinden!

Een tijdje geleden zag ik een foto van deze schaapjes op internet en sloeg hem meteen op. Niet alleen kinderen vinden deze schaapjes schattig, ik ook! Zelf heb ik geen kinderen en eerlijk gezegd ben ik ook niet zo gek op cupcakes dus heb ik een nichtje van Ton blij gemaakt met deze schaapjes. Hoewel ik zelf niet van deze zoete cupcakes houd vond ik het maken wel erg leuk. Ook leuk om samen met de kids te doen want het ziet er misschien ingewikkeld uit, deze cupcakes zijn niet veel werk.

Ingrediënten voor 4 schaapjes

100 gram roomboter, op kamertemperatuur

100 gram suiker + 2 eetlepels

100 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

200 milliliter slagroom

50 gram crème kleurig fondant

100 gram mini marshmallows

8 chocoladebolletjes of hagelslag

4 tandenstokers

4 muffinpapiertjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C en zet de muffinpapiertjes in een muffintray.

Klop de boter met de suiker luchtig met een handmixer. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en mix door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag.

Verdeel met een lepel het beslag over de muffinpapiertjes. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak de cupcakes in 30 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit dan zijn de cupcakes gaar. Laat volledig afkoelen.

Meng ondertussen de slagroom met twee eetlepels suiker en klop met een handmixer stijf.

Vorm met de fondant de hoofdjes van de schaapjes. Dit kan wat oefening en geduld eisen. De oortjes maak je apart en druk je op het hoofdje. Maak met de chocoladebolletjes oogjes op het hoofdje. Met de punt van een mes duw je voorzichtig twee streepjes in de neus van het schaapje.

Smeer de cupcakes royaal in met een laag slagroom. Prik een tandenstoker schuin in het hoofdje en steek die in de cupcake. Met de marshmallows maak je de vacht van het schaapje door deze in de slagroom te duwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *