SAMSUNG CSC

Vandaag is het tweede paasdag en misschien heb je je buik al vol van uitgebreide ontbijtjes of ben je juist de restjes aan het opmaken. Wil je toch nog iets meer werk maken van je ontbijt maak dan deze heerlijke Wentelteefjes. De meeste ingrediënten zul je wel in huis hebben.

Bij het horen van mijn naam krijg ik steevast te horen: Eefje Wentelteefje. Helemaal niet erg hoor, ik ben gek op wentelteefjes. Mijn moeder bakte ze soms als avondeten en dat was echt genieten. Stiekem een extra dikke laag suiker erop die er dan in smelt, heerlijk! Het geheim van goede wentelteefjes is dat je ze maar heel kort in het eimengsel moet houden. Aan beide kanten een dun laagje beslag en geen boterhammen volgezogen met beslag. Zo voorkom je dat je wentelteefjes zompig worden. Ik gebruik voor het beslag slagroom maar je kunt het ook met melk maken. Maar slagroom maken deze wentelteefjes extra lekker!

Ingrediënten voor 4 wentelteefjes

4 witte boterhammen, hoe ouder hoe beter

2 eieren

1 eetlepel slagroom

½ theelepel kaneel

½ theelepel nootmuskaat

Bereiding

Klop de eieren los met de slagroom, kaneel en nootmuskaat in een diep bord.

Verhit wat boter in de pan. Doop een boterham aan beide kanten in het beslag en leg in de pan. Bak de wentelteefjes ongeveer 3 minuten en draai dan om. De wentelteefjes zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.

Serveer met suiker of poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *