SAMSUNG CSC

De snack van vandaag zag ik een tijd geleden veel voorbij komen. De omschrijving ‘gezonde borrelnootjes’ maakte mij nieuwsgierig. Ik ben namelijk gek op borrelnootjes dus als er een gezondere variant te maken is ben ik van de partij. Ik maakte in plaats van een hartig snack een zoete variant van deze Geroosterde Kikkererwten.

Het principe is simpel. Je laat kikkererwten goed uitlekken, voeg een zoete of hartige topping toe met wat olie en je roostert ze in de oven. Na een half uur heb je knapperige kikkererwten waar de bite van op een borrelnootje lijkt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij aanvang van het maken van deze snack wat sceptisch was. Maar ik heb me vergist. Dit is echt lekker! Ik gebruikte honing en een vleugje kaneel bij het roosteren en de uitkomst was heerlijk. Een zoete, knapperige snack. Binnenkort maar eens een hartige variant maken.

Ingrediënten

150 gram kikkererwten

1 eetlepel honing

1 eetlepel zonnebloemolie

½ Theelepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Meng de honing, zonnebloemolie en kaneel met elkaar en voorzie de kikkererwten met een laagje van dit mengsel.

Verspreid de kikkererwten op de bakplaat en bak in 30 minuten knapperig. Halverwege even omscheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *