Eefjeskeuken ontdekt

Vandaag introduceer ik een nieuwe rubriek op Eefje’s Keuken. Geen rubriek met recepten maar iets totaal anders. In Eefje’s Keuken ontdekt neem ik je mee in mijn zoektocht naar leuke lunchplekken.

Aan het starten van dit item gaat wat uitleg vooraf. Sinds een aantal jaren woon ik in Tilburg. Voorheen woonde ik in het altijd bruisende Goirle, een dorp net onder Tilburg. Ik woon midden in het centrum en ga dan ook graag buiten de deur lunchen. Dit doe ik vooral vaak met mijn zusje Carlijn. Eigenlijk gaan we altijd lunchen als we samen naar de stad gaan, maar we gaan altijd naar hetzelfde adres. Omdat de kaart goed is en het eten ook lekker is. Tilburg heeft veel te bieden op het gebied van horeca maar ik ken er maar weinig van. Nu leek het me leuk om de Tilburgse horeca beter te leren kennen en jullie hiervan verslag te doen. En dat ga ik niet alleen doen. Samen met mijn lunchpartner en zusje Carlijn ga ik de komende tijd op zoek naar leuke en lekkere lunch adresjes in Tilburg. Dit om jullie te laten zien dat Tilburg veel te bieden heeft en je misschien op ideeën te brengen.

Onze eerste lunch zit erop en daar ga ik je vandaag alles over vertellen.In dit artikel geven we onze mening en die is natuurlijk heel persoonlijk.

Vandaag trappen we af bij Stadscafé de Spaarbank.

SpaarbankBron foto

Stadscafé de Spaarbank zit op een steenworp afstand van het centraal station van Tilburg. In een statig hoekpand op een vijfsprong. De naam is afgeleid van de vroegere functie van het gebouw. Bij de Spaarbank kun je terecht voor lunch, diner of een borrel. Of voor koffie met een stuk taart. Vriendelijke bediening en een kaart met voor ieder wat wils. Na bestuderen van de kaart koos Carlijn voor de salade met gerookte zalm.

SAMSUNG CSC

 

Een rijk gevulde salade met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes en dille dressing, geserveerd met wat brood. Een goed vullende salade en precies wat je er van verwacht: altijd lekker.

Ik ging voor de Pulled Beef Sandwich.

SAMSUNG CSC

 

Deze sandwich met pulled beef, ui-pickles en sriracha-mayonaise was een verrassend lekker lunchgerecht. Zeker een aanrader.

Op de kaart van de Spaarbank staan diverse sandwiches, tosti’s, salades en specials. Ook aan de kleintjes is gedacht met verschillende keuzes als poffertjes, boterhammen met jam of vruchtenhagel of een kindertosti. De spaarbank heeft een groot terras met een stadsspeeltuintje waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Onze indruk van de Spaarbank is dat het een erg toegankelijk café is waar je verrassend lekker kunt lunchen. De sfeer is erg laagdrempelig en nodigt uit om wat langer te blijven zitten en nog een drankje te drinken. Dit hebben wij dan ook gedaan. Wat ons betreft is de Spaarbank echt een aanrader als je uit Tilburg komt of een dagje in Tilburg bent.

Stadscafé de Spaarbank, Noordstraat 125 Tilburg

1 comment on “Eefje’s Keuken ontdekt… Stadscafé de Spaarbank”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *