SAMSUNG CSC

Heb je wel eens gehoord van een plaattaart? Je kunt het vergelijken met een pizza maar dan met een bodem van bladerdeeg. Vandaag laat ik je zien hoe je deze Plaattaart met Champignons en Spekjes kunt maken.

Een plaattaart kun je beleggen met alles wat je lekker vindt. Dat is er zo lekker en makkelijk aan. En hij is zo klaar. Gebruik een rol vers bladerdeeg en losse vellen uit de diepvries. Het duurde even voor deze plaattaart hier op tafel stond want wij hebben maar een kleine oven. Alle ovengerechten die ik thuis maak worden gemaakt in een combi oven. Werkt prima voor twee personen maar stiekem droom ik van een grote oven. Maar gelukkig heeft mijn moeder een grote oven die ze nooit gebruikt dus maakte ik deze plaattaart bij haar thuis. Ik belegde mijn plaattaart met champignons, rode ui en spekjes. Zorg dat als je de plaattaart belegt je niet teveel beleg gebruikt. Anders word de bodem te zwaar en waarschijnlijk niet gaar.

Ingrediënten voor 1 plaattaart (4 personen)

1 rol vers bladerdeeg of 6 velletjes uit de diepvries

125 gram crème fraîche

1 rode ui

125 gram gerookte spekreepjes

200 gram champignons

Bereiding

Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries dan haal je deze uit de diepvries en laat deze ontdooien.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200˚C.

Bak de spekjes in een koekenpan zonder boter of olie. Bak ze niet te knapperig want in de oven zullen de spekjes ook nog mee bakken. Laat de spekjes uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de champignons in plakjes en de rode ui in halve ringen. Bak de champignons en ui in het vet van de spekjes.

Als het bladerdeeg ontdooid is plak je de 6 plakjes aan elkaar zodat je een rechthoek krijgt. Dus 3 plakjes boven en 3 plakjes onder. Duw de randjes goed op elkaar. Leg dit op de bakplaat. Als je vers bladerdeeg gebruikt rol je het bladerdeeg uit op de bakplaat.

Smeer het bladerdeeg in met de crème fraîche en bestrooi rijkelijk met peper en zout.

Verdeel de spekjes, ui en champignons over de plaattaart. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *