SAMSUNG CSC

Voor het maken van deze Blueberry Cheesecake had ik eigenlijk geen specifieke reden. Ik had gewoon zin om een taartje te bakken. En het is cheesecake! Dat is sowieso al een reden.

Een soortgelijke cheesecake zag ik op Pinterest en na wat geschaaf aan het recept is dit het resultaat. Is het geen plaatje? Alleen van het uiterlijk van dit taartje word ik al blij. En dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Man man, wat was hij lekker. Zo lekker dat Ton en ik hem helemaal zelf opgegeten hebben. Natuurlijk niet in een keer! Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet een taartje is dat je 1,2,3 op tafel zet maar in dit geval is het echt zo dat hard werken loont. Het is wat meer werk maar moeilijk is het niet. En zeg nou zelf: dat heb je toch wel over voor dit heerlijke taartje?

Ingrediënten

500 gram blauwe bessen, uit de diepvries

200 gram vanille wafeltjes

450 gram roomkaas

200 gram crème fraîche

4 eieren, Mt L

3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel Maple syrup

2 eetlepels amandelmeel

100 gram roomboter

175 gram suiker

3 eetlepels bloem

2 eetlepels citroensap

1½ theelepel vanille essence

1 theelepel amandel essence

LET OP!: Voor dit recept is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit geldt ook voor de roomkaas, crème fraîche en eieren. Haal deze minimaal 2 uur voor de bereiding van de taart uit de koeling.

Bereiding

Laat de blauwe bessen ontdooien. Haal ze minimaal 1 uur voor gebruik uit de diepvries.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Meng de blauwe bessen met de bruine basterdsuiker en Maple syrup. Doe dit in een ovenschaal en bak dit 15 minuten in de oven totdat het goed aan het borrelen is. Laat volledig afkoelen en pureer het mengsel dan.

Zet de oven terug naar 180˚C en bekleed een springvorm van Ø20cm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met boter of bakspray.

Verkruimel de wafeltjes. Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Deze mag niet bruin worden. Meng dit met de kruimels en amandelmeel en zorg ervoor dat alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter. Druk dit met de achterkant van een lepel op de bodem van de springvorm. Bak dit 10 minuten in de oven.

Zet de oven terug naar 160˚C.

Klop de roomkaas met 100 gram suiker romig. Spatel de bloem en een snufje zout door de roomkaas. Voeg nu de helft van de crème fraîche, het citroensap, vanille essence, ½ theelepel amandel essence en het bessenmengsel toe. Spatel dit voorzichtig door elkaar zodat de roomkaas een mooie paarse kleur krijgt.

Giet het roomkaasmengsel in de springvorm en bak de cheesecake 50 minuten. Klop ondertussen de andere helft crème fraîche los met 75 gram suiker en ½ theelepel amandel essence. De laatste 5 minuten van de baktijd haal je de taart uit de oven en giet je het crème fraîche mengsel over de taart. Zet de taart de resterende 5 minuten terug in de oven.

De cheesecake is gaar als de randen stevig zijn maar het midden nog wat wiebelig. Laat de cheescake eerst 30 minuten afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Daarna laat je hem volledig afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens nog minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveer eventueel met wat verse blauwe bessen.

SAMSUNG CSC

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *