SAMSUNG CSC

Deze pasta heb ik voor het laatst gegeten toen ik nog thuis woonde. Omdat Ton niet van zalm houdt staat hij eigenlijk nooit op tafel en dat is zonde. Deze Tagliatelle met Spinazie en Zalm is echt heerlijk.

Deze pasta at ik voor het eerst bij de grootouders van mijn allereerste vriendje. Als ik het me goed herinner (het is toch bijna 15 jaar geleden!) bestond de pasta toen uit tagliatelle met spinazie en fetakaas. Ik vond het heerlijk en vroeg mijn moeder het daarna ook te maken. Ik denk dat zij de zalm aan het gerecht toevoegde. Ik besloot hem voor de gelegenheid ook nog op te pimpen met wat pijnboompitten. Zoals ik al zei maak ik deze pasta nooit omdat ik Ton echt niet blij maak met zalm. Toen Ton een paar dagen weg was en ik alleen moest eten kwam deze pasta meteen bovenaan mijn lijstje om te koken. En ik heb genoten! Misschien toch maar vaker op tafel zetten.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram tagliatelle

400 gram spinazie a la crème, diepvries

1 blikje wilde roze zalm, 170 gram

100 gram feta

Handje pijnboompitten

Bereiding

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. De pijnboompitten moeten licht gekleurd zijn.

Verwarm de bevroren spinazie in een steelpannetje.

Verwijder de graatjes uit de roze zalm en maak los met een vork.

Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Verdeel hierover de spinazie. Verkruimel hierover de feta. Verdeel de zalm en pijnboompitten over de pasta.

SAMSUNG CSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *