SAMSUNG CSC

Het mooie weer is in aantocht (dat hoop ik tenminste) en daarbij denk ik meteen aan borrelen met vrienden op het terras of in de tuin. En bij een borrel horen wat mij betreft lekker hapjes. Dit Plukbrood is ideaal om te delen met al je vrienden.

Het leuke aan dit plukbrood is dat je hem kunt vullen met van alles. Ik heb gekozen voor kruidenboter en mozzarella omdat dat zo lekker smelt. Ik raad je aan om in ieder geval kaas te kiezen. En dat kan allerlei kaas zijn, als het maar smelt. Kies voor het maken van dit plukbrood een stevig brood, dat snijdt makkelijker. Verder kun je zowel bruin als witbrood nemen. Nog een tip: ben niet te zuinig met het beleg! In dit geval is less zeker niet more!

Ingrediënten

1 rond brood, ongesneden

100 gram kruidenboter

2 bollen mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het brood voorzichtig in banen. Zorg dat je niet te ver snijd anders valt het brood uit elkaar. Doe dit vervolgens in de tegenovergestelde richting zodat er een ruitpatroon ontstaat.

Smeer de kruidenboter voorzichtig in de naden van het broden. Doe dit royaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken en stop dit tussen de naden van het brood.

Bak het brood 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.

SAMSUNG CSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *