SAMSUNG CSC

Hoewel het buiten deze week wel winter lijkt zit ik toch al met mijn hoofd in de zon. Misschien komt dat omdat ik bijna vakantie heb en dan lekker een paar weken in de zon ga vertoeven. Als ik met mijn zus op het terras zit bestellen wij standaard een portie Nachos. Vandaag laat ik je mijn variant zien met homemade Guacemole.

Op de foto zie je ook nog een bakje tomatensalsa. Daar heb ik al een lekker recept van staan op mijn site en die lees je hier. Maar bij deze nachos maakte ik een iets andere variant van de salsa en daar zal ik later het recept nog van delen. Maar dit recept draait vooral om de guacamole. Eigenlijk vind ik nachos alleen maar lekker met flink wat crème fraîche en guacamole. En laat dat nou eens heel makkelijk zijn om zelf te maken. Als je deze foto ziet krijg je toch meteen zin in de zomer?

Ingrediënten

Voor de nachos:

Naturel tortilla chips

50 gram geraspte kaas

1 flinke eetlepel crème fraîche

Voor de guacamole:

2 rijpe avocado’s

2 trostomaten

1 rode ui

10 gram koriander

2 eetlepels limoensap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal of diep bord en bestrooi royaal met geraspte kaas. Zet de nachos 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Terwijl de nachos in de oven staan maak je de guacamole. Snipper de ui en koriander fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder wel de zaadlijsten en vruchtvlees.

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak de avocado’s en meng met het limoensap, de ui, tomaat en koriander. Breng op smaak met flink wat zout.

Serveer de nachos met de crème fraîche in het midden en de guacamole.

SAMSUNG CSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *